Meta Etiketleri: SEO için Önemli Olan Meta Etiketlerin Listesi
Meta etiketler veya meta tag’ler, kullanıcıları kendileri hakkında bilgilendirmek isteyen web siteleri için çok önemlidir. Meta etiketleri, kullanıcılar tarafından arandığında bir web sayfası hakkında bilgi sağlamak için kullanılır, ancak öncelikle Googlebotlar içindir.
Meta etiketler Google ile iletişim kurmanıza yardımcı olur. Meta etiketler SEO için önemlidir çünkü Googlebot, bir kullanıcı etiketlerde yer alan bilgilere göre arama yaptığında sonuçları döndürecektir.
Makalemiz, Google’ın anladığı en önemli meta etiketlerini içeren bir liste içermektedir.
Meta Etiket Etiketleri Nedir?
Meta etiketleri, web sitelerine bilgi sağlayan eklerdir. Bu etiketler “başlığın” altında bulunur. Meta etiketleri SEO ve kullanıcılar için önemlidir. Meta etiketleri kullanıcıyı web sitesi hakkında bilgilendirir.
SEO meta etiketlerle karıştırılır. Yanlış kullanıldığında meta etiketler olumsuz sonuçlara yol açabilir.
Meta etiketler eskiden SEO’da bir kriterdi. Google artık meta etiketlerinin kullanımını azalttı çünkü bunlar spam olarak değerlendiriliyor. Google, hem site içi hem de site dışı siteler için yeni kriterler getirdi. Algoritma her alanda düzenli olarak güncelleniyor.
Google çalışanları arasında adını duyacağınız bir isim olan Matt Cutts dedi ki:
SEO’ya ya da metalara aşırı değer vermeyin.
Matt, meta etiketinin sitelerin spamlanmasını engellemek için önemli olduğunu belirtti. Google’ın SEO kriterleri değişti ve artık 200’den fazla faktör içeriyor. Meta açıklama etiketi artık etkili değil.
Meta Etiketleri Nedir?
Googlebot’lar, seo ve Google’ın aşağıdaki meta etiketleri bilmesi gerekir. Bu etiketler, sayfanızın arama motoru sonuçlarında görünüp görünmeyeceğini kontrol etmenizi sağlar. Kodu gereksinimlerinize göre kullanmalısınız. Meta etiketleri doğru kullanılmazsa sıralamaların düşmesine neden olabilir.
- Meta DescriptionThe DescriptionMetaetiketi bir web sitesi veya sayfa hakkında bilgi verir. 155 karakterlik bölümde bir siteyi, bir sayfayı veya bir kategoriyi tanımlayabilirsiniz. Bu etiket Google, Yandex ve Bing dahil olmak üzere birçok arama motoru tarafından kullanılır.
- Meta Açıklama örneği: <meta name=”description” content=”SEO Defteri, SEO, dijital pazarlama ve sosyal medya alanlarında araştırmalar yaparak özgün içerikler sunar.”/>
- Robot EtiketleriGooglebotlarıtarafından robots.txt olarak adlandırılırlar. Robot web sitenizi tararken hangi sayfaların robot tarafından taranmasını istediğinizi ve hangilerinin taranmasını istemediğinizi belirtebilirsiniz.
- Index Etiketi Bu Google’ın web sayfalarınızı indekslemesine izin verirsiniz.
- Noindex Etiketi: Googlebot’lara belirli bir sayfayı indekslememesini söylerseniz, o sayfa serp bölümünden kaldırılacaktır.
- Follow TagBaşkakategorilerde olan sayfalara link verebilirsiniz.Pagescontent. Bu, bu sayfaları tarayan Googlebot’lara sayfaya gitmelerini söyler.
- NofollowEtiketiDaha önce de belirttiğimizgibi, Googlebot aynı kategorideki, içerikteki veya sayfadaki başka bir sayfaya giden bir köprüyü takip etmeyecektir.
- Nofllow etiketi – nedir,farkı nedir? Nofllow Etiketi veFollowEtiketi: <meta name=”robots” content=”index, noindex, nofollow, follow”/>
- İçerik Türü EtiketiBu etiket Türkçe web siteleri için çok önemlidir. Bu etiket ISO-8859-1’dir ve sitede kullanılmaz. Bu etiket web sitenizde kullanılan Türkçe karakterleri tanımlamaz. Web sitenizde Türkçe karakterlerin tanınması için UTF-8 kullanmanız gerekmektedir.
- İçerik Tipi Kullanımı : <meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=UTF8″/>
- Nosnippet Etiketi Bir etiket olan Nosnippet, resim, video, slayt ve metin gibi zengin içeriğin arama sonuçlarında görüntülenmesini sağlar. Google’ın son güncellemeleri snippet bölümüne birkaç değişiklik getirdi. Aşağıdaki kodu kullanarak bu bölüme katılın.
- Kullanım: <meta name=”robots” content=”nosnippet”/>
- Max-snippet Etiketi: Bu etiketin diğer etiketlerden farklı bir karakter sınırı vardır. Herhangi bir karakterin görünmesini istemiyorsanız değeri 1 veya 0 olarak ayarlayın.
- Max-Snippet Etiketi Kullanımı Örnek: <meta name=”robots” content=”max-snippet:[sayi]”/>
- Max-image-preview Etiketi:[boyut]: Bir resmin boyutunu küçültmek için max-image etiketlerini kullanın. Resim boyutunu “none”, “normal” veya “large” ile tanımlayabilirsiniz.
- Max-image-preview Etiketi:[boyut] Kullanın: <meta name=”robots” content=”max-iamge-preview:[boyut]”/>
- Max-video-önizleme:[sayi] Etiketi: Aşağıdaki etiket, yukarıdaki etikete ek olarak önizleme uzunluğunu sınırlar. seconds. Yalnızca 1 görünür alan için 0 olarak ayarlayın. Tüm alanları gizlemek istiyorsanız -1 girin.
- Max-video-preview:[sayi] Etiket Kullanımı: <meta name=”robots” content=”max-video-preview:[sayi]”/>
- Noarchive Etik eti Et önizleme görüntüsü oluşturulmaz.
- Noarchive Etiketi Etiket: <meta name=”robots” content=”noarchive”/>
- Unavailable_after:[tarih] Etiketi: Web sitenizin indekslenmesini istemiyorsanız bu meta etiketini kullanabilirsiniz. Bu işlem saat ve tarih eklenerek yapılabilir.
- Unavailable_after:[tarih] Etiketler: <meta name=”robots” content=”unavailable_after:[tarih]”/>
- Noimageindex Etik eti Bu etiket hazırladığınız bir sayfadan resimleri hariç tutmak için kullanılır.
- Noimageindex Etiketi Nasıl Kullanılır <meta name=”robots” content=”noimageindex”/>
- “NoneTheNone etiketi bu etiketlere çok benzer. Noindex, nofollow ile aynıdır.
- Sizinle iletişime geçmenin en iyi yolu nedir? None etiketinikullanın: <meta name=”robots” content=”none”/>
- Birbirinizleiletişime geçmenin en etkili yollarından bazıları şunlardır Etiket all etiketi index ve follow etiketleri için kullanılır.
- All etiketini kullanın: <meta name=”robots” content=”all”/>
Google’ın Anladığı Meta Etiketler
Meta etiketler sık sık karşımıza çıkar. Google, anlayabildiği ve raporlarında kullanabildiği etiketleri içeren bir liste oluşturmuştur. Aşağıdaki liste sadece google’ın anladığı meta etiketleri göstermektedir.
Anahtar Kelime Meta Etiketi
Google, anahtar kelimeler etiketini diğer tüm meta etiketlerden daha iyi anlayacaktır. Google eskiden anahtar kelimeler etiketinin değerli bir etiket olduğunu düşünürdü çünkü pek fazla site bu etiketi kullanmıyordu. Bu etiket, googlebotlar tarafından web sitesini taramak için kullanılan anahtar kelimeleri gösterir.
<meta name="keywords" content="..." />
Content-Type ve Charset için Meta Etiketler
Content-Type Meta Etiketi ve Charset Meta Etiketi SEO için çok önemlidir. Bu meta etiketler Googlebot’lara bir web sayfasının tam içeriğini söylemek için kullanılır. Bu etiket, tüm içeriği tırnak işaretleri içine almak için yanlış kullanılabilir. Google, Unicode/UTF-8 Karakter Setini kullanmanızı önerir.
<meta http-equiv="Content-Type" content="...; charset=..." /> <meta charset="..." >
Meta Etiket Yenileme
<meta http-equiv="refresh" content="...;url=..." />
Refresh Meta Etiketleri, sayfaları belirli aralıklarla yenilemek ve başka sayfalara yönlendirmek için kullanılır. Google, bu etiketin kullanıcıları kandırmak için kullanıldığını keşfetti. 301 yönlendirmesi bu etiketlere alternatif bir seçenektir.
Google-site doğrulama Meta Etiketi
Üst sıralarda yer almak için Google’ı kullanmanız gerekir. Search console ve Analytics, üst sıralarda yer almanıza ve sıralamanızı değerlendirmenize yardımcı olacak önemli Google hizmetleridir. google-site-verification meta etiketi, sitenizde google hizmetlerinin bulunduğunu doğrulamak için kullanılır.
<meta name="google-site-verification" content="..." />
Başlık Meta Etiketi
Googlebotlar arama sonuçlarını sıralarken başlıklarını dikkate alır. Hem SEO hem de kullanıcılar başlık etiketine değer verir. Başlık etiketleri kullanıcıları çekmek için de kullanılabilir.
<title>SEO DEFTERİ</title>
Görünüm Alanı Meta Etiketi
Viewport adı verilen meta etiketi, tarayıcıya sayfanın mobil cihazlarda nasıl görüntülenmesi gerektiğini söyler. Googlebotlar Viewport meta etiketini kullanarak sayfanın görüntüsünü algılar.
<meta name="viewport" content="...">
Notranslate Meta Etiketi
Yabancı sayfaları aramak sizi onlara yönlendirebilir. İçeriğinizin çevrilmesini istemiyorsanız, bu etiket tam size göre. Bu etiket, İngilizce olsalar bile arama sonuçlarının köşesinde “translate-page işaretinin” görünmesini engelleyecektir.
<meta name="google" content="notranslate" />
Derecelendirme İçerik Etiketi
Bu etiket, sayfa içeriğinin kullanıcının yaşına uygun olup olmadığını belirlemek için kullanılabilir. Bu etiket en çok yetişkin sayfalarında kullanılır.
<meta name="rating" content="RTA-5042-1996-1400-1577-RTA" />:
Etiket Nositelinkssearchbox
Bu bağlantıların arama sonuçlarında görünmesini istemiyorsanız aşağıdaki kodu kullanabilirsiniz.
<meta name="google" content="nositelinkssearchbox" />
Aşağıdaki kodları “head” bölümüne ekleyin.
<!DOCTYPE html> <html> <head> <meta Charset="utf-8"> <meta Name="Description" CONTENT="Author: A.N. Author, Illustrator: P. Picture, Category: Books, Price: £9.24, Length: 784 pages"> <meta Name="google-site-verification" You can also find out more about the content on this page.="+nxGUDJ4QpAZ5l9Bsjdi102tLVC21AIh5d1Nl23908vVuFHs34="/> <title>Children's Books of High Quality, Used.</title> <meta Name="robots" You can also find out more about the content on this page.="noindex,nofollow"> </head> </html>
Matt Cutts Google Botlarının Anlayabileceği Meta Etiketleri Açıklıyor
Meta Etiket Oluşturucu
Meta etiketler olmadan, web sitenizin arama motoru sıralamalarında üst sıralarda yer almasını sağlayamayabilirsiniz. Bu kullanabileceğiniz bir web sitesidir. Bu web sitesi meta etiketleri oluşturmanızı sağlar. https://www.seoptimer.com/meta-tag-generator Bu siteyi kullanarak meta etiketleri oluşturabilir ve oluşturduğunuz meta etiketlerini sitenin “head” bölümüne ekleyebilirsiniz.
Meta Etiketleri: Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler
- Google botları bir web sayfasını görüntülediklerinde HTML veya XHTML meta etiket bilgilerini okuyacaktır.
google-site-verification
Etiketin büyük/küçük harfe duyarlı olması da aynı derecede önemlidir.- Google’ın arama botları listede görünmeyen meta etiketleri görmezden gelecektir.