En İyi 15 Arama Motoru Listesi 2023

9 minutes, 14 seconds Read

 

Dünyanın en iyi 15 arama motoru hangileridir? 2023’te En Büyük Arama Motoru

Web sitesi konumlandırma danışmanlarına en iyi arama motoru sorulduğunda akıllarına ilk olarak Google gelir. Google elbette öyle. Google dışında en iyi tanımlanmış arama motoru, bu üst dizilerin birçoğu geçmişte kullanıldı ve dizi sayısı artmaya devam ediyor.

Örneğin genç girişimciler, listemizin üst sıralarına yükselen bazı arama motorlarından sorumludur. Diğerleri ise siyasi faktörlerden kaynaklanıyor. Amerikan ve Rus arama motorları gibi uluslararası konumlarda kullanılan farklı arama motorlarını araştırdık. Şimdi makalemizi okuyarak hangisini kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.

En büyük arama motorları hangileridir? Arama Motoru Kayıtları: 15 Arama Motoru

Öncelikle en iyi serilerdeki farklılıkları tartışmalıyız. En iyi seriler yaşadığınız yere göre değişiyor. Google dünyanın en popüler arama motoru olabilir, ancak Rusya ve Çin kendi serilerini kullanıyor. Diğer yüksek seviyeler hala kişisel nedenlerle veya kemik müşteriler nedeniyle kullanılıyor.

1. Bing Arama Motoru – ABD

En popüler serilerden biri olan Bing, microsoft firmasının kendine özgü arama motoru faaliyetinin bir ürünüdür. Google arama motoru ile rekabet edebilmektedir. Bing tüm Windows bilgisayarlarda standart olarak gelmektedir. Bing’in arama programı halen %6 oranında kullanılabilir durumdadır ancak google karşısında önemli bir avantaj elde edememiştir.

Bing 2009 yılında geliştirilmiştir. Bing ilk olarak Kumo olarak tanıtıldı ve sloganı “Alışkanlıkları Değiştirmek” idi. Bing, web sitelerine köprü oluşturma ve alt başlıklar yazma özelliği ile piyasaya sürüldü.

İlk piyasaya sürüldüğünde Windows’un arama motorunun yerini alarak Google’a rakip olması bekleniyordu. İlk olarak beta olarak kullanıma sunuldu ve şu anda 40 farklı dilde kullanılabiliyor. Türkçe de buna dahil. 2009 yılından bu yana sürekli değişen arka plan resimleri muhtemelen en dikkat çekici özelliktir.

(Microsoft CEO’su) Steve Ballmer:“Dünyanın yeni bir arama motoru isteyeceğini düşünmüyoruz. Bing bir Arama motorundan daha önemli bir karar Motorudur.”

Geçmişten Günümüze Bing Motorları

Bing, Google ile rekabet edebilmek için hizmet anlayışını sürekli geliştirmek zorundadır. Bu nedenle, Bing motoru bu şirketleri arama sonuçları olarak görüntüler çünkü bunlar da google tarafından sağlanır.

  • Bing Sağlık
  • Bing Haritalar
  • Bing Bilgileri & Microsoft Bilgileri
  • Bing Çeviri
  • Bing Filmleri
  • Bing İnternet Anlama
  • Bing Promosyon
  • Bing Cell
  • Bing Insights

2. Google – Amerikan Arama Motoru

Google dünyanın en popüler arama motorudur. Bunun nedeni, google’ın yaratıcılarının müşterilere kesin içerik sağlamak için algoritmalar oluşturmuş olmasıdır. Popülerliği nedeniyle, arama motoru google artık diğerlerinden daha sık kullanılıyor.

Google’ın pazar payı %76,28’dir. Bu da Google ile rakipleri arasında uçurum gibi bir şey. Google arama motorunu her geçen gün daha da geliştiren Larry Web page, Sergey Brin ve diğerleri, kullanıcı dostu bir arama aracı altyapısına vurgu yapıyorlar.

Google, birçok arama motoru için varsayılan araçtır, ancak müşteriler, kesin sonuçlar sağlayan algoritmaları nedeniyle google’a değiştirirler.

3. DuckDuckGo – Amerikan Arama Motoru

Duckduck Go, en iyi arama motorları listesindeki en güvenilir araçtır. Duckduck Go’nun arama motoru muhtemelen en güvenilir olanıdır çünkü sonuçları bulmak için farklı kaynaklar kullanır. Daha sonra bilgileri kullanıcıya sunar.

Duckduck Go %0,5 pazar payına sahip. İstatistikler üzerinde çalışırken, günde yaklaşık 50 milyon arama yapıldığı ortaya çıktı.

4. Archive.org

Archive.org en iyi bilinen serilerden biridir. Bir sitenin en eski versiyonunu görmenizi sağlar. Tüm web sitelerinin fotoğraflarını ve tarihlerini toplar, ardından bunları kendi bünyesinde barındırır. Archive.org, iyi bilinen sitelerin yıllar içinde nasıl değiştiğini görmenizi sağlar.

5. WolframAlpha Arama Motoru – ABD

WolframAlpha diğer tüm serilerden tamamen farklı bir arama motoru sunuyor. Bilim insanları bunu herkesten daha fazla kullanıyor. WolframAlpha Arama motoru çevrimiçi hizmet sunmaktadır. Bu seri, arama dizini içindeki sorguların varsayımsal maliyetini temsil eder. Büyük ölçüde aramalara yanıt veren hesaplama tabanlı bir sistemdir.

Wolfram Alpha yazılımını yaratan danışmanlar, Google’ın yeni icatla karşılaştırıldığında “Commodore 64 gibi” olacağını söylemişlerdir.

Stephan Wolfram tarafından 2009 yılında kurulan WolframAlpha bir veri motorudur. WolframAlpha bir veri motoru olarak ün yapmıştır ve bu nedenle matematik danışmanları tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Hizmet web tabanlıdır, bu nedenle herkes istediği zaman veri girebilir. Lansmanından kısa bir süre sonra hizmet halka açılmıştır.

Wolfram Alpha motoru, bir kırsal bölge, unvan, metropol veya tarih girdiğinizde kesin bilgileri hesaplar ve sağlar. İstanbul yazarak çeşitli bilgiler elde edebilirsiniz. Size şehrin coğrafyası, sakinleri ve jeomorfolojik seçenekleri hakkında bilgi verecektir. Çeşitli konulardaki sorulara cevap vermesi açısından Wikipedia’ya benzer.

6. ASK.com Arama Motorları

Ask.com birçok soru cevaplama stratejisinde kullanılmaktadır. Arama sorguları anket stratejileri oluşturmak için kullanılabilir. Serinin birincil özelliği soru ve cevaptır. Ask.com’un arama motoru diğer serilerle karşılaştırıldığında en iyi tarayıcı değildir.

7. AOL.Com Arama Motorları

1983’ten beri faaliyette olan Aol, Amerika’da çok iyi bilinmektedir. Geçmişten günümüze Amerika’nın en popüler dizilerinden biridir. En popüler arama motoru sıralamalarında çoğu zaman ilk onda yer alan bu arama motoru kendi bünyesinde tarz web siteleri barındırmaktadır. Anlık mesajlaşma ve e-posta mevcuttur. 2015 yılında Verizon Communications tarafından 4,4 milyar {dolar} karşılığında satın alınmıştır.

Farklı Şirketler

  • Hareket halindeyken mesajlaşmak için uygulama
  • E posta hizmeti

8. Baudi – Çince Arama Motoru

Çin’deki en büyük arama motorları. Bauidi Search siyasi amaçlar için kullanılmaktadır. Çinli yetkililer google ve yahoo gibi serilerin kullanımını kısıtladı. Federal yetkililer tarafından belirlenen Çince arama motorları kullanıma açılmış ve Buidi Çince Arama Motoru ortaya çıkmıştır.

1996 yılında Çinli yetkililer siyasi nedenlerle google kullanımını yasakladı. Bu nedenle, Çince bir arama motoru geliştirildi.

Baidu Arama Motoru Görüntüsü

Wikipedia, bauidi motorunun her geçen gün arama sayısını artıracağını bildiriyor. Bunun nedeni kısmen Çin’in son derece yüksek bir nüfus yoğunluğuna ve üstün bir iş ve bilgi altyapısına sahip olmasıdır. Herkes internete erişebilir ve arama sayısını artırabilir.

9. Yandex Arama Motoru – Rusça

Yandex Arama Motoru muhtemelen Ruslar için en yaygın kullanılan arama motorudur. Yandex’in Rusya’daki popülaritesi bir dizi faktöre bağlanabilir, ancak siyasi yönler bunlardan en önemlisidir. Google, Rusya ve ABD arasındaki farklılıklar nedeniyle çok popüler değil.

Merkezi Moskova’da bulunan bir Rus kuruluşu olan Yandex, tüm dünyada tanınmakta ve hizmet vermektedir. Yandex, piyasaya çıkan ilk arama motoruydu. E-ticaret, ulaşım, navigasyon ve mobil fonksiyonlarda hizmetler sundu. 60’lık pazar payı ile Rusya’nın en büyük teknoloji şirketidir. En popüler serilerde Google ve Baidu’dan sonra üçüncü sırada yer almaktadır.

Yandex parasının çoğunu bir promosyon sistemi olan Yandex.Direct’ten kazanıyor. Hizmet ya da ürün arayan müşterilere reklam gösteriliyor. Reklamcılar bu sistemi seviyor çünkü izleyicilerin istedikleri ürünleri bulmalarını sağlıyor. Yandex Direct Rusya’nın ana promosyon şirketidir.

Ilya Segalovich ve ArkadiyVoloj 1996 yılında Yandex’i kurdu. Yandex terimi “bir başka” indeksleyiciden gelmektedir. Bu, “dizin oluşturmak” anlamına gelen “to Index” fiilinden oluşur.

Yandex ana sayfası Rusya’da en çok ziyaret edilen sitelerden biri olmalıdır. Toplam kullanıcı sayısı 56.000.000’dur. Ukrayna, Kazakistan, Özbekistan ve Kırgızistan dahil olmak üzere diğer Orta Asya ve Avrupa ülkeleri tarafından da kullanılmaktadır.

Yandex, Rusya’nın önde gelen arama motorudur.

10. Yahoo

Yahoo ilk ortaya çıkışından sonra uzun yıllar bing’i kullandı. Ancak 2015 yılında arama motoru google ile bir ortaklığa girdi. Yahoo programı, 2018’den sonra müşterilere arama motoruna sorgu gönderdiklerinde Google ve Bing tarafından toplanan bilgileri sağlayacak. Yahoo serisi Amerika’da firefox tarayıcılarda varsayılan olarak kullanılıyor.

Yahoo, Jerry Yang ve David Filo tarafından kurulmuştur.

Yahoo, e-posta ve e.mail ekiplerine benzer şirketler sağlayan ilk şirketti. Daha sonra bu şirketleri kullanarak pazara hakim olmaya çalıştılar. Yahoo! Yahoo! Web sitesi dünyanın en popüler web siteleri arasında on üçüncü sırada yer almaktadır.

11. Webcrawler

Webcrawler, google’a çok benzer şekilde çalışan bir arama motorudur. Sonuçları bulmak için tüm web’i arar. Ziyaretçilerinin çoğu Amerika, Hindistan ve Filipinler’den geliyor.

12. Dogpyle

Tanımlı serplerden tamamen farklı bir sistemdir. Bir soru oluşturduğunuzda bir dizin gösterir. Ancak Dogpile Arama Motoru size farklı serilerden gelen tüm sonuçları gösterir. Bu arama motoru ayrıca herhangi bir reklam göstermez.

13. Excıte

Diğer serilere göre kendine özgü bir karakteristiği vardır. Dağınık bir ana sayfaya sahip olmayı tercih eder. Bu araç 30 gün içinde 5,3 milyon ziyaretçi çekmiştir. Site ziyaretçileri ABD ve İngiltere’den gelmektedir.

14. Contenko

Contenko, teknolojik gelişmeleri kullanan ilk arama motoru olarak biliniyor. Hindistan, Brezilya ve Flipping ülkesi, aylık en çok ziyaretçi alan uluslararası yerlerdir. Ağırlıklı olarak Asya ve Güney Amerika ülkeleri tarafından kullanılmaktadır. Asyalı müşterilerinin birincil nedeni siyasettir.

15. Ixquick Startpage.com bir Hollanda Arama Motoru

Bu arama motorunun en önemli özelliği, diğer arama motorları gibi bilgisayarınızda bilgi depolamaması ve dizüstü bilgisayarınızın işlemcisini tüketmemesidir. Dizüstü bilgisayarınızın bitmesinden endişe etmeden istediğiniz kadar internette gezinebilirsiniz. Kullanıcılarının çoğunluğu Avrupa’dadır. Ancak, Amerika Birleşik Devletleri de önemli bir kullanıcıdır. Aylık 31,2 milyon ziyaretçisi vardır.

Davicd bodnick tarafından 1998 yılında ABD’de kurulan Ixquick, 14 farklı codec’te bilgi sağlayan bir arama motorudur. Geliştirildiğinde 14 farklı codec’te arama sonuçları sağlıyordu. 2005 yılında güncellenmiş ve tasarımı değiştirilmiştir. 2002 ve 2009 yılları arasında algoritmasını ve arama sonuçlarını bir kez daha güncelledi ve varsayılan arama motoru haline geldi.

Similar Posts